Workshops

Ongeveer elke anderhalve maand geef ik een online workshop, telkens rond een ander thema. Het zijn altijd thema’s die ik vaak zie terugkomen bij cliënten en waarbij ik concrete oefeningen meegeef of doe tijdens de workshop, zodat je echt zelf aan de slag gaat.

Mijn stokpaardje zijn concrete handvaten en oefeningen, zodat je ook effectief dingen kan aanpakken en veranderen. Heb je vragen over een specifieke workshop? Een voorstel voor een volgende workshop op de agenda? U vraagt, wij draaien! Geef me gerust een seintje op sofie@sofieleemans.be.

Sofie Leemans - coach & psychologe

Geplande workshops:

Deze thema’s staan momenteel op de planning:

DONDERDAG 2 MRT om 12u30: Stoppen met pleasen? Dat doe je zo!

MAANDAG 17 APR om 12u30: Stevig staan in relaties

DINSDAG 30 MEI om 12u30: Omgaan met angst & veerkracht cultiveren

WOENSDAG 19 JULI om 12u30: Zelfvertrouwen & zelfliefde

MAANDAG 18 SEPT om 12u30: Schrijf je manifest!

DINSDAG 7 NOV om 12u30: Succesvol als creatieve generalist!

 

P.S.: Heb je zelf een specifieke vraag of een idee voor een workshop, geef mij gerust een seintje! Dat kan via sofie@sofieleemans.be.

Praktisch

  • Duur: 1,5u
  • Prijs: 45€ (inclusief BTW)
  • Grootte van de groep: afhankelijk van de inschrijvingen
  • Waar? Online via zoom
  • Na betaling krijg je een bevestigingsmail met een zoomlink.

Meer uitleg over de geplande workshops:

Stoppen met pleasen? Dat doe je zo!

Ook wel eens last van people pleasen? Je aanpassen aan anderen of aan hun verwachtingen willen voldoen? Overdenken wat anderen gaan denken, je schuldig voelen, conflicten willen vermijden? Ja zeggen terwijl je eigenlijk nee wilde zeggen?

Herkenbaar?

Ik schreef er het boek ‘Oh please!’ over en neem je in deze workshop mee in het stappenplan van de AP (the Anonymous People pleasers), zodat je niet alleen minder gaat pleasen, maar vooral ook meer jouw eigen voeten gaat volgen!

We gaan aan de slag met de gedachten in ons hoofd en gebruiken concrete tools om er zelf meteen mee aan de slag te kunnen!

Workshop ‘Stevig staan in relaties’

Relaties zijn er in alle vormen en maten, maar ze komen ook met uitdagingen en moeilijkheden in alle vormen en maten. En we hebben het ook niet enkel over partnerrelaties. Maar hoe ga je om met die vriendin die al eens over je grenzen durft te gaan? Hoe communiceer je dat je iets eigenlijk niet zo ok vindt? Ben je iemand die liefst één op één met mensen afspreekt of floreer jij net in een groep mensen? Wat kost jou energie? Waar zitten jouw uitdagingen op relationeel vlak? En hoe kunnen we dat verbeteren? Dat zijn dingen waar we het in deze workshop over gaan hebben!

Workshop ‘Omgaan met angst & veerkracht cultiveren’

Eén van de belangrijkste en vaak meest onderschatte emoties is angst. Want of je je ervan bewust bent of niet, angst heeft een stevige impact op ons dagelijks functioneren. Perfectionisme, pleasen, burn-out, het heeft allemaal met onderliggende angst te maken, terwijl we dat vaak niet eens beseffen.

Emoties (en zeker angst) hebben een belangrijke functie, maar in onze huidige maatschappij is die functie eigenlijk vaak niet meer van toepassing. Ik toon je hoe je hier beter mee om kan en hoe je op die manier veerkracht kan ontwikkelen.

Workshop ‘Zelfvertrouwen en zelfliefde’

Het woord zelfliefde op zich heeft voor vele al een geitenwollensokken-gehalte om U tegen te zeggen; Voldoende om je neus ervoor op te trekken. Toch valt er wel wat te zeggen over het belang ervan. Hoe kijk jij naar jezelf? Wat vertel je jezelf (en anderen) over jou? Social media, reclame en ideaalbeelden, ‘de norm’,… het zijn allemaal dingen die het vandaag de dag niet zo makkelijk maken voor heel wat mensen om zich goed in hun vel te voelen. Die maken dat we twijfelen, niet durven beslissen, veel bezig zijn met wat anderen over ons denken enz.

In deze workshop kijken we naar wat dat eigenlijk is een positief zelfbeeld en zelfliefde of zelfvertrouwen hebben, enz. en hoe je dit kan verbeteren of opbouwen. We maken het zoals steeds concreet, zodat je meteen aan de slag kan!

Workshop ‘Schrijf jouw manifest!’

Welke richting ga jij uit? Op basis waarvan maak je beslissingen? Wat wil je uit het leven halen? Wat voor iemand wil je zijn? En hoe wil jij je voelen? Over deze en andere vragen buigen we ons in deze workshop en we gaan met een concrete oefening aan de slag die meteen duidelijkheid kan geven over welke dingen al dan niet bij ons passen en hoe we makkelijk beslissingen kunnen nemen. Ben jij klaar voor een duidelijke richting en een werkend kompas?

Workshop ‘Succesvol als creatieve generalist.’

Heb jij ook een hekel aan het woord ‘passie’ omdat je wel 100 interesses hebt? Is focus houden niet altijd evident voor jou en lijkt het wel of je elke job na een tijdje beu geraakt? Heb je het gevoel dat een creatieve generalist zijn eerder een vloek is dan een zege? Dan is deze workshop ongetwijfeld iets voor jou! Want door meer inzicht te krijgen op wat het betekent een creatieve generalist te zijn en bepaalde vaardigheden daardoor extra te gaan inzetten, wordt dat wat lastig was, plots een super voordeel! Ready om te shinen?