Wat zeggen anderen?

Dit traject heeft me gevormd…

Ik heb het gevoel dat ik voor het eerst in mijn volwassen leven echt op mijn pad sta en dit komt grotendeels door het Follow Your Feet traject van Sofie. Ik heb zicht op wie ik ben en wat ik wil. Het vinden van een antwoord op die twee vragen leek mij tot een aantal maanden geleden onmogelijk. Nu besef ik dat ik alles al in mij heb om te gaan voor wat ik wil, en beschik ik over een realiteitszin die niet verlamt. Dit traject heeft mij gevormd én me een voorraad handige methodieken gegeven om blijvend vooruit te kunnen.

Ik heb het gevoel dat Sofie héél goed kan horen wat mensen écht zeggen. Ze raakt heel snel daar waar de pijntjes of blokkades zitten. Het feit dat de gesprekken online plaatsvinden doet hier geen afbreuk aan, in tegendeel. Het zorgt voor een heel fijn soort veiligheidsgevoel o.a. omdat je zelf in je vertrouwde omgeving zit.

Het online traject zit heel goed in elkaar, er is enorm veel inhoud verwerkt in werkboeken en video’s. Na elke module kan je ook doorgeven wat je er hebt uitgehaald. Op deze manier zijn zowel jijzelf als Sofie goed voorbereid op de individuele gesprekken waardoor die héél snel naar een essentie kunnen gaan.

Ik denk oprecht dat de wereld een betere plek wordt als iedereen tijd neemt om af en toe dit soort trajecten aan te gaan. Rust, inspiratie en zelfliefde zijn de uitkomst!

Charlotte O.

Ceremoniemaker & ritueelbegeleider

Een openbaring…

Ik heb het 12 weken-programma van Sofie gevolgd en wat een openbaring! Ik loop al jaren van de ene therapeut naar de andere en telkens liep ik vast op hetzelfde punt. Wat nu? Dat traject met urenlange gesprekken met therapeuten waar je buiten gaat en nog steeds niet weet wat er nu juist schort of hoe je het gaat aanpakken, stopt nu eindelijk.

In dit programma kreeg ik, dankzij de werkboeken,  inzicht in mijn manier van denken en handelen en kom ik eindelijk op het punt dat ik weet wat ik moet doen. Liep ik vast dan was Sofie er om me verder te begeleiden. De werkboeken geven je inzichten langs de ene kant en langs de andere kant zijn er de praktische oefeningen die je dwingen er ook effectief mee aan de slag te gaan. Perfect voor een denker zoals mezelf!

Ik ben dankbaar voor het traject dat ik met Sofie heb mogen afleggen en waar ik nu al sta. Ik raad het iedereen aan die zichzelf gaandeweg verloren is en het gevoel heeft geen doel meer te hebben.

En dit allemaal onder begeleiding van een TOP-madam! Thx Sofie

Sarah S.

Leidinggevende en zelfstandige in bijberoep

Een persoon is meer dan wat er aan de oppervlakte ligt…

De begeleiding van Sofie heeft voor mij nog het meest betekend van het ganse Rode Draden Mastermind programma (binnen het coachnetwerk van de creatieve generalist).
Dankzij haar inzichten, de vraagstelling en de manier waarop ze polst naar onderliggende factoren, ben ik gekomen tot een klaarder beeld van mezelf.
En dat steeds op de enthousiaste, spontane manier waarmee ze lichtjes met een stokje port om het onderste uit de kan te halen. Een persoon is meer dan wat er aan de oppervlakte ligt en Sofie is er in geslaagd dat in heldere taal bloot te leggen.
Bedankt daarvoor trouwens ;).

 

Kevin D.M.

Zaakvoerder, kinesitherapeut & vooral creatieve generalist

Sofie inspireert me nog steeds…

Een aantal jaar geleden zat ik in de knoop. Heel toevallig botste ik op het online coaching ‘Ban je Burn-out’- programma van Sofie Leemans. Het is nu ongeveer twee jaar geleden dat ik het programma heb afgerond. Na twee jaar ben ik Sofie nog steeds super dankbaar.

Ik hoor je denken: “Online coaching, dat kan toch moeilijk even effectief zijn als elkaar werkelijk ontmoeten? Dat is toch heel onpersoonlijk.” Ik kan je met 100 procent verzekeren, Sofie (en haar aanpak) zijn allesbehalve onpersoonlijk. Ik keek telkens uit naar onze gesprekken. Sofie is oprecht enthousiast en betrokken bij je persoonlijke vooruitgang.

Ook de opdrachten in het werkboek hielpen me echt om mijn drive terug te vinden.

De gesprekken met Sofie in combinatie met het werkboek inspireerde me. Sofie inspireerde me. Correctie: Sofie inspireert me nog steeds.

Woorden schieten mij eigenlijk te kort om het programma te kunnen omschrijven. Een beeldende voorstelling gaat me beter af.

Dikke, dikke, dikke merci Sofie!

Birgit F.

Regisseur, storyteller & creatief wonder

Ik ben oprecht trots op mezelf!

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat dit programma op mijn pad kwam! Ik zou dit weken geleden niet gezegd hebben, maar vandaag ben ik oprecht trots op mijzelf.

En dat allemaal dankzij Sofie, die mij keer op keer weer wist te motiveren. Ze was positief wanneer ik dat even niet was en elke keer opnieuw weer luisterde ze en gaf ze raad. De oefeningen waren precies op mijn maat zodat ik nooit dacht dat het mij niet zou lukken. Dit was echt wat ik nodig had. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik heb geleerd dat dat een goed teken is. Ha!

En ondertussen ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd aan het werken om een droom te realiseren terwijl ik drie maanden geleden dacht dat ik er geen had! Ik kan hier dus alleen maar positief over zijn en ik raad dit echt iedereen aan.

Bedankt Sofie om mij weer te laten vertrouwen in mijzelf!

Isabelle U.

Hondenfluisteraar in spe

Ik voel me milder, wijzer en mijn zelfvertrouwen is gegroeid…

Ik volgde Follow Your Feet, een 12 weken online programma van Sofie. Inhoudelijk sprak het me uiteraard aan, maar daarnaast had ik zo mijn idee over online coaching: “Dat kan toch niet hetzelfde zijn maw even goed werken als in’t echt?!” Sofie overtuigde me van het tegendeel en ik merkte al snel dat ik mijn vooroordeel inderdaad volledig kon herzien, maw ik voel me meer dan tevreden over dit programma!

De werkboeken bieden veel informatie, zelfverkennende denk- en schrijfoefeningen, veel concrete tips en oefeningen. Tussendoor zorgen groeps- en individuele gesprekken voor uitwisseling en herkenning.

Sofie’s aanpak is voor mij een goede mix van betrokkenheid en no nonsense. Ze geeft veel input, legt de nadruk op kleine maar belangrijke stappen die in een persoonlijk groeitraject het verschil maken en nodig zijn om verder te geraken. Ze komt daar telkens op terug, bevestigt je en moedigt je aan in de verandering die bezig is, maar die je zelf soms niet merkt of waar je niet tevreden over bent.

Ik ben intussen milder voor mezelf en krijg meer gedaan. Dat gebeurt in kleine stapjes en dat werkt inderdaad veel beter dan hoge doelen stellen. Ik ben ondernemender, ik mik hoger, schat mezelf hoger in dan voordien. Mijn zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde groeien. Natuurlijk verloopt dat een beetje met vallen en opstaan, maar toch is er een duidelijk verschil. Dat is heel fijn en motiverend. Ik voel me wijzer, kijk anders naar vastgeroeste overtuigingen, gooi er sommige overboord of pas ze aan. Ik word flexibeler, in gedachten en daden.

Werkelijk de moeite waard!

Inge V

Coach

Ik zie nu in dat ik zelf de beperkende factor was…

De schrijfsels van Sofie verwoordden hoe ik me vaak voelde: Ik heb een goed betaalde “ok” job -erg stressvol en veeleisend,  blijf single en dan een biologische klok die oorverdovend tikt, en daarboven nog eens extreem perfectionistisch.. En maar blijven zeggen dat alles wel “ok” is. Yep, goed op weg naar een burn out dus.

Dus werd het tijd om iets te ondernemen! Via Facebook kwam ik in contact met Sofie. Ik volgde het “Ban je burn-out” in 3 maanden programma, dat je aanspoort om actie te ondernemen. In kleine stappen. Ja, ik las veel en wist perfect wat je moest doen om gelukkig te worden. Alleen effectief “doen” en de reële motivatie om in actie te komen ontbrak. Voor mij sprak het online programma me ook erg aan omwille van de verplaatsing die je niet moet doen (geen file trotseren!) en je je eigen agenda makkelijker kan aanpassen.

Het programma bevatte wat ik nodig heb: structuur, theoretische en wetenschappelijke onderbouwde technieken en dit alles afgelijnd via wekelijkse werkboeken. Sommige oefeningen werkten minder goed voor mij, en dat is maar goed ook, want dat maakt het interessant omdat je dan kan “customizen” naar wat voor jou werkt, zodat je het gevoel hebt dat je zelf helemaal de controle hebt en toch alle mogelijkheden krijgt aangeboden.

Voor mij persoonlijk waren de “positive affirmations” en werken rond “limiting thoughts” heel doeltreffend. Alsook een dagelijks “miracle morning” moment: ik sta nu iedere dag iets vroeger op, doe een work out en dit geeft me echt veel energie.

Ben ik er? Nog niet, maar zeker op weg! Het is geen mirakel oplossing voor succes en happiness, maar een uitnodiging om  bewust te worden en actie te ondernemen. Ik maak nu plannen voor een de aankoop van een nieuwbouwappartement. Zaken die ik allemaal voor het programma afdeed als pure luxe en vast niet voor mij weggelegd, maar waarvan ik nu inzie dat ik zelf de beperkende factor was. En ik ben nog maar gestart, er volgen nog vele projectjes!

Evelyn D.M.

IT Consultant

Ik keek telkens uit naar de sessies!

Ik zou een 10/10 durven geven voor dit programma. Het kwam om te beginnen al op een moment in mijn leven dat ik het hard nodig had.

Wat de groep betreft, ook al heb je niet direct contact met de groepsleden toch voel je je ergens verbonden en kijk je telkens uit naar de samenkomst.

De werkboeken zijn mooi en duidelijk geschreven en we kregen inspirerende oefeningen. Veel daarvan neem ik mee in mijn dagelijkse leven.

Daarnaast zijn de individuele gesprekken een grote meerwaarde, zeker omdat je soms zo geleid wordt door je emoties en een werkboek alleen je dan niet altijd tot de orde kan roepen. Ik vond ze ook belangrijk om verder na te denken over de vraag: “Wie wil je zijn in een relatie met jezelf? Als dochter van? In een liefdesrelatie of vriendschapsrelatie, enz.?” Hier waren de individuele gesprekken een grote hulp voor mij.

Super bedankt Sofie, voor de leerrijke (en ook wel geruststellende) tijd die ik met jou en je werkboeken, individuele gesprekken en in groep mocht hebben!

Laura V

Zorgkundige

Er werd me een spiegel voorgehouden…

Sofie begeleidde mij iets meer als een jaar. Ik vond haar een ontzettend warme, toegankelijke en open therapeut/coach. Op momenten dat ik richting nodig had, kon ze mij die geven. Maar tegelijkertijd liet ze voldoende ruimte om zelf invulling te geven aan de richting. Ze bood kaders en inzicht in mijn functioneren, denken en voelen. Ik kon steeds rekenen op haar eerlijkheid en oprechtheid. Ze was niet bang om zichzelf ook kwetsbaar op te stellen wat het een heel stuk makkelijker maakte om mezelf te zijn, om mezelf niet voortdurend te beoordelen en om niet bang te zijn om dingen die voor mij een vanzelfsprekendheid waren in vraag te stellen. Er werd niet geoordeeld. Er werd me enkel een spiegel voorgehouden die me dichter bij mezelf bracht.

Annelies F.

Educatief medewerker - vormgeefster

Gesprekken gaven me de drive ervoor te gaan!

Als ik nadenk over hoe ik het programma ‘Ban je Burn-out’ onder begeleiding van Sofie zou omschrijven, dan kan ik de juiste woorden niet vinden. Maar als ik dan even terug denk waarom ik hieraan wilde deelnemen, is het vertalen van wat ik voel en hoe ik ik het leven sta, één van de redenen.

Sofie wist steeds op een andere en duidelijke manier te omschrijven hoe ik mij voelde en hoe dit komt. ​

Voornamelijk de gesprekken hebben mij veel inzicht gegeven over veel aspecten, die nu logisch lijken, terwijl ik al geruime tijd aan het zoeken ben hoe ik op een andere manier en met meer energie in het leven kan staan.

Dus voor mij rest enkel nog oprecht dank u te zeggen aan Sofie voor de aangename gesprekken waarin ze vooral rust kon brengen en met veel geduld de verschillende aspecten op een gestructureerde manier wist te vertalen naar mijn situatie.

Ze doet dit met veel enthousiasme en je zal merken dat ze dit ook met veel plezier doet en geniet van haar werk.

Om nog verder aan te vullen heeft ze duidelijke werkpakketten opgesteld, waarmee je zelfstandig en gestructureerd aan de slag kan. Ik zag deze werkpakketten meer als een aanvulling op de gesprekken. Ze helpen je om je voor te bereiden op het volgende gesprek, maar helpen je ook om na het gesprek er nog eens dieper over na te denken.

Met alle eerlijkheid geef ik toe dat ik het programma en de gesprekken met Sofie mis, omdat ze me een drive gaven om er voor te gaan en te zorgen dat ik met meer energie aan de dag begin. De begeleiding van Sofie zal steeds in mijn achterhoofd blijven hangen om te zorgen dat ik verder doe, zoals ik bezig ben.

Nogmaals een dikke merci voor de goede begeleiding!

Katrien B.

Proces Ingenieur

Kennis en motivatie 

Sofie is een open en oprecht persoon met kennis van zaken. Ze heeft voldoende aandacht voor haar gesprekspartner. Ze weet mensen te motiveren door te luisteren en in te pikken op wat ze vertellen, de individuele noden en behoeften.

Saskia B.

Analist facturatie ziekenhuis

2 Reacties

 1. Nele

  Ik klopte aan bij Sofie omdat ik het gevoel had dat ik ter plaatse bleef trappelen en niet wist welke richting ik uit wilde met mijn leven, zowel op vlak van carrière, woonplaats als algemeen (‘Hoe leef ik een leven dat volledig bij me past?’). De coaching van Sofie & het programma gaven me veel inzicht en zorgden ervoor dat ik dingen effectief aanpakte. Die actiegerichte combinatie van ’theorie’ (over uitstelgedrag, maatschappelijke verwachtingen, perfectionisme, limiting beliefs…) met concrete oefeningen en een coach die je persoonlijk opvolgt maakten voor mij het verschil in vergelijking met andere psychologen of boeken. Na het volledige programma kan ik eerlijk zeggen dat ik veel beter weet wie ik ben, wat ik nodig heb, waar ik naartoe wil en wat mijn aandachtspunten zijn. Nu is het vooral de uitdaging om dat te blijven onderhouden :-)

  Sofie begeleidt je gaandeweg door het proces. Ze is er om te relativeren, je een spiegel voor te houden, je het nodige duwtje in de rug te geven en te motiveren. Ze is heel toegankelijk en makkelijk bereikbaar. De gesprekken gebeuren via online video, waardoor je je zelfs niet hoeft te verplaatsen. Je kan het ook op je eigen tempo doen, wat voor mij echt een voordeel was. Bedankt, Sofie!

  Antwoord
  • sofieleemans

   Heel erg graag gedaan Nele! Ik vond het zelf simpelweg ook echt leuk om met je aan de slag te gaan. Vooral omdat je iemand bent die ook echt aan de slag gaat. ;-) Goed bezig dus!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smaakt naar meer?

Neem gerust een kijkje bij het aanbod. Ik werk voornamelijk met mensen die de weg kwijt zijn en/of met creatieve generalisten. 

Tijd voor anders?

Plan meteen je gratis ‘match’-gesprek in. De belangrijkste reden waarom ik zo’n gesprek aanbied, is omdat studies aantonen dat de beste factor om te voorstellen of een therapie/coaching effect zal hebben de klik tussen cliënt en hulpverlener is. En dus, zet ik daar op in!

“Ik ben psychologe, contextueel therapeute en coach, maar het meest van al ben ik iemand die de weg ook kwijt geraakt is. En dat is, tot op vandaag, mijn grootste inspiratie- en motivatiebron. Omdat ik rotsvast geloof dat het anders kan én dat perfect zijn passé is (dixit een perfectionist)! “

Let’s connect

WhatsApp

+32 476 63 94 86

Email

sofie@sofieleemans.be

Waar?

Online, dus where ever you want!

Wanneer?

Afhankelijk van waar ik me bevind én flexibel! Doorgaans gesloten in het weekend.