De weg kwijt? Beetje vast?

Nood aan iemand die samen met jou richting creëert, zodat je door het bos de bomen weer ziet?

Wat vind je hier?

Ik werk als online psychologe/coach en help mensen opnieuw hun eigen voeten volgen. Dat doe ik op een heel specifieke manier, namelijk online, persoonlijk én in trajecten of workshops. Jep, dat kan allemaal samen! Hieronder vind je de meest recente dingen in mijn aanbod die ik deelde of die op het programma staan!

“Omdat ik geloof dat het anders kan. Voor iedereen. Voor onze maatschappij. Dat je je eigen voeten kan volgen en een leven kan creëren dat écht bij jou past. Hoe dat er in jouw hoofd ook uitziet… Dat is namelijk wat ik in 2015 ook deed en kijk: het werkt nog steeds! “

De weg kwijt?

Dit 26 weken programma is er  voor iedereen die een beetje de weg kwijt is. Wil je wel dingen veranderen, maar heb je geen idee wat of hoe? This on is for you!

Creatieve generalist?

Pas jij ook niet in een hokje? Geen uitblinker, maar een ‘Jack of all trades‘? Laten we dat inzetten, want de wereld heeft generalisten zoals jij broodnodig!

People pleaser?

Zeg je te makkelijk ja? Zijn je grenzen soms wat vaag? Weet je eigenlijk zelf wel wat je wil? Dit programma helpt jou om komaf te maken met dat pleasersgedrag!

101 dingen in 1001 dagen

Klaar voor de challenge van je leven? Soms wat vast in de dagelijkse to do’s? Wat last van uitstelgedrag? Komen er veel ‘Als het minder druk gaat zijn, dan..’ gedachten in je hoofd? Tijd voor de ‘101 dingen in 1001 dagen’-Challenge!

Boek ‘Oh Please!’

Zeg je te makkelijk ja? Zijn je grenzen soms wat vaag? Weet je eigenlijk zelf wel wat je wil? Dit boek helpt jou om jezelf weer in de spotlights te zetten en komaf te maken met dat pleasersgedrag!

Workshop?

De nieuwe agenda voor de workshops van het voorjaar 2024 komt er binnenkort aan!

Ook een pleaser? Maak er komaf mee!

Herken jij één van deze uitspraken?

 • ✔️ Ik ben af en toe wel eens onzeker.
  ✔️ Ik vind het lastig om 'nee' te zeggen.
  ✔️ Ik zeg vaak sorry voor dingen die niet mijn schuld zijn.
  ✔️ Ik ga soms akkoord met anderen terwijl ik niet altijd vind dat ze gelijk hebben.
  ✔️ Ik ben geregeld bezig met de verwachtingen van anderen.
  ✔️ Ik heb het lastig met conflicten en ga die liever uit de weg.
  ✔️ Ik ben empatisch en help graag mensen, maar vergeet mezelf wel eens.
  ✔️ Ik vind het soms moeilijk te benoemen wat ik voel of wil.
 • ✔️ Ik vind beslissingen nemen doorgaans lastig.
  ✔️ Ik kan niet zo goed een compliment ontvangen.
 • ✔️ Ik vind het belangrijk dat anderen mij graag hebben.
  ✔️ Hulp vragen of accepteren kan ik niet altijd even goed.
 • ✔️ Ik pas me geregeld aan mijn omgeving aan.
 • ✔️ Ik vermijd soms mensen of dingen om niet 'nee' te hoeven zeggen.
  ✔️ Ik geef me wel eens vrijwiliig op voor iets terwijl ik dat eigenlijk niet eens wil doen.

Antwoord je minstens 7x 'ja'? Dan is het hoog tijd om komaf te maken met dat pleasersgedrag! Klaar? Dan is dit jouw moment want ik maakte een spliksplinternieuw programma en om dat te vieren krijg je er momenteel de gratis de challenge '101 dingen in 1001 dagen' bij!

P.S.: Ik was recent ook te horen in de podcast van Ben Sansen. Hieronder kan je de opname met video bekijken/beluisteren!

Blog

Daten met je angst
Daten met je angst

Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik voor ik 40 werd echt gedatet heb en al zeker niet via apps. Ik kwam doorgaans eigenlijk gewoon iemand tegen en vaak zelfs wanneer ik helemaal niet op zoek was. Mijn eerste 'echte' relatie (voor mij wil dat zeggen een paar...

Leven voor twee (of drie)…
Leven voor twee (of drie)…

Een mens is doorgaans niet al te goed uitgerust om een lange tijd om te gaan met 'niet weten'. Het bleek een constante in de verhalen van cliënten waarmee ik aan de slag ga. Het niet weten of een relatie zou stand houden, het niet weten of werken als zelfstandige zou...

Let’s connect

Sofie Leemans - coach & psychologe

Emailsofie@sofieleemans.be

Whatsapp+32 476 63 94 86

Waar? Online, dus wherever you want!