Ben jij een creatieve generalist?

Heb jij ook het gevoel dat je niet in een hokje past? Krijg je het Spaans benauwd als mensen je vragen naar je passie of je specialisatie? Ben jij iemand die nergens echt in lijkt uit te blinken, maar zo’n beetje van alle martkten thuis is? Misschien mis je daardoor wel wat richting? Of een rode draad? Want hoe combineer je nu al die verschillende interesses?

Samen met jou wil ik alvast jouw sterktes als een creatieve generalist (meer) in de kijker zetten. Wa gaan dit ombouwen van iets dat je mogelijks belemmert, tot iets dat je helemaal ‘jou’ maakt en versterkt op verschillende manieren. De maatschappij mag dan voornamelijk gericht zijn op specialisten, maar dat er nood is aan generalisten, laat dat duidelijk zijn!

Dus laten we eens kijken wat voor een creatieve generalist of multipotential jij bent en hoe we dat kunnen inzetten, zodat we jouw unieke eigen weg uit kunnen stippelen!

Individueel of in groep?

Voor wie?

Voor wie deze dingen herkenbaar klinken:

 • Je hebt heel wat interesses maar niets schijnt er op lange termijn uit te springen
 • Je interesses veranderen ook wel eens
 • Concentreren of focussen op iets is soms lastig
 • Je hebt een beetje het gevoel dat je niet helemaal ‘past’ in het plaatje
 • Je hebt het creatief generalist zijn niet echt helemaal omarmd/onder de knie en dus voelt het soms alsof je ‘zomaar wat doet’
 • Je bent “coachable” ( bereid om in actie te stappen en je staat open voor feedback en nieuwe dingen)

 

 

Wat houdt het in?

 • 10 weken met een aantal online sessies (individueel of in groep)
 • Een wekelijkse module rond een specifiek thema
 • De module bestaat uit een werkboek in PDF-vorm om in te vullen (ev. ter voorbereiding van een online sessie) met oefeningen om mee aan de slag te gaan.
 • Je trekt dus best wat tijd per week uit om hier mee aan de slag te kunnen.
 • Gedurende 10 weken is er permanente ondersteuning via email.

 

Praktisch

Hoe gaat het in zijn werk? Als je interesse hebt, maar je bent niet zeker of dit het juiste programma is voor jou, neem gerust contact op en dan bekijken we samen of er een klik is. Met mij én met het programma. Om ons hierbij te helpen heb ik ook een vragenlijst opgesteld, die ik je zal toesturen als je interesse hebt.

Wanneer je intekent, krijg je een welkomstpakket waar je mee aan de slag kan en we leggen meteen ook de eerste sessie vast. Afhankelijk van jouw noden kan je kiezen voor meer of minder individuele gesprekken of je kan zelfs gaan voor het groepsprogramma. De inhoud van het programma is telkens hetzelfde, wat verschilt is individuele of groepsgesprekken.

Sessies worden via het online programma zoom gehouden. Je hoeft je dit niet aan te schaffen of lid te worden. Ik stuur je simpelweg een link door, waar je op kan klikken. De eerste keer zal er iets op je computer geïnstalleerd worden (je hoeft gewoon de stappen te volgen) en de volgende keren kan je simpelweg op de link klikken om je aan te melden voor de sessie. Je hebt niets speciaal nodig. Enkel een goede internetverbinding. Je kan de sessie volgen via je computer, maar zelfs ook via je gsm.

Je gaat zelf met de werkboeken en oefeningen aan de slag en in de individuele gesprekken bekijken we waar jij hulp nodig hebt, waar we ‘out of the box’ kunnen kijken en hoe jouw specifieke talenten en interesses kunnen inzetten.

Om het meeste uit het programma te halen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende tijd uit trekt om met de oefeningen aan de slag te gaan en dat je je engageert om vragen of ondersteuning te vragen indien nodig.

Klinkt goed? Geef een seintje en we vliegen er in!

*Telkens 3 betalingen. Betaal je in één keer, dan krijg je 100€ korting.

Inhoud van de 12 weken:

Say what?: Eerst brengen we in kaart wat een creatieve generalist precies is en waarom dat soms zo lastig is in een ‘specialistenmaatschappij’. 

En als we vervolgens gaan kijken naar wat maakt dat de ene creatieve generalist of multipotentialite succesvol is en de andere eerder wat vast zit of wenste dat hij/zij ook gewoon één passie had, dan zijn er een aantal vaardigheden belangrijk.

Your Why : Om te beginnen is het van belang dat meer een zicht krijgen op wie jij echt bent. Wat drijft jou? Waar sta je voor op? Waar word je blij van? Dat is echter niet voldoende, het is ook van belang dat je je creatief generalist zijn en wie je bent omarmt. 

Ook leren prioriteiten stellen (en nee, dat is niet hetzelfde dan kiezen) is belangrijk, net als leren omgaan met ongemak en angst. Verder heb je misschien gehoord over paradoxaal competent zijn (Silvia Derom van De Creatieve Generalist schreef hier samen met Ivo Brughmans een boek over)?

So… how?: Tot slot is het van cruciaal belang om dat alles dan om te zetten naar actie. Hoe willen we ons creatief generalist zijn in de wereld zetten? Hoe kan dat eruit zien? Spannend, niet?

Een programma voor wie op zoek is naar zijn/haar rode draad

Ben je iemand die:

 • ✔️ geen duidelijke passie heeft en daardoor soms het gevoel heeft dat er iets mis is of je nergens echt goed in bent (wat natuurlijk allerminst het geval is!!!)?
  ✔️ al eens van job verandert, afwisseling nodig heeft en/of de dingen snel beu geraakt?
  ✔️ heb je wel eens last om in de chaos van je hoofd of je leven er de rode draad uit te filteren?
  ✔️ heel erg veel interesses heeft en daardoor soms van de hak op de tak lijkt te springen?
  ✔️ wel eens het gevoel heeft er niet helemaal in te passen?
  ✔️ kiezen heel erg moeilijk vindt en er dan ook vaak lang kan overdoen?
 • ✔️ zich wel eens een ongeleid projectiel voelt?
  ✔️ met 1001 dingen getelijk bezig is?
 • ✔️ zich soms een beetje versnipperd voelt?
 • ✔️ wel eens jobs misloopt omdat je geen coherent verhaal kan brengen?

Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk geholpen met het Rode Draad Programma dat ik samen met Silvia Derom van de Creatieve Generalist organiseer!

We starten binnenkort met een zomereditie. Doe je mee?

Zit je nog met een ei?

Werkt dat wel zo volledig online?

Stel je voor dat ik hier nu zou antwoorden dat dat voor geen meter werkt… Natuurlijk doet het dat wel! Er gingen er al heel wat aan jou vooraf en die kijken alleszins heel anders naar hun creatief generalist zijn.

Belangrijk is om online niet te verwarren met afstandelijk en veel alleen moeten doen. Ja, het is een andere manier, maar afstandelijk zeker niet, integendeel. Er is het programma an sich met de membership site waarop je elke week een nieuw werkboek vindt om mee aan de slag te gaan. Verder zijn er de 1 op 1 gesprekken (of de groepsgesprekken in het groepsprogramma) én je kan me eender wanneer mailen of zelfs ‘whatsappen’ gedurende het volledige traject. En je zal zien, dit is alles behalve ‘another online course’… 

Hoeveel tijd zal dit programma mij kosten?

Goede vraag!

Wel, het programma op zich duurt 10 weken. Elke week is er een werkboek voor jou om mee aan de slag te gaan en daar ben je toch wel even mee bezig. Daarnaast zijn er de gesprekken (individueel of in groep). Het is niet evident om er tijd op te plakken, omdat de ene er veel langer mee bezig is dan de andere. Maar reken in ieder geval een paar uur elke week.

 

Een groepsprogramma is niets voor mij, want ik deel niet graag dingen in groep. Pas ik hier dan wel in?

Oprecht: ja! Eén van de dingen die belangrijk zijn als creatieve generalist om succesvol te zijn (daarom niet specifiek in je job, maar in het leven in het algemeen) is verbinding. En andere creatieve generalisten zijn goede ‘targets’ om je mee te verbinden. Zeker als je al geregeld het gevoel gehad hebt ergens niet helemaal bij te horen of anderen niet altijd helemaal te snappen (wie wil er nu één ding voor de rest van zijn leven doen?!?).

Er komt zoveel extra’s bij zo’n groepsprogramma, dat ik je volmondig durf aanraden om voor een groep te gaan als je de mogelijkheid hebt (afhankelijk van de geplande data, terwijl je het individuele traject eender wanneer kan starten)!

Wat als ik al vakantieplannen heb in deze periode?

Geen enkel probleem! Dan ga je gewoon op vakantie. En je kan van op vakantie de gesprekken doen of groepen meevolgen als je internet hebt. Doe je dat liever niet of is er geen internet, dan kan ja achteraf steeds de replay bekijken van een groep. Op die manier hoef je niets te missen. En in je individuele programma, boek je die periode simpelweg geen gesprek.

De werkboeken zijn in PDF-formaat, dus die kan je ook prima afprinten om zo in te vullen aan het zwembad bv. Er is dus geen enkele redenen om er niet voor te gaan omdat je op vakantie gaat. In tegendeel, doorgaans is dat een prima moment om zo eens het één en ander op een rijtje te zetten… ;-)

Let’s connect

Sofie Leemans - coach & psychologe

Emailsofie@sofieleemans.be

Whatsapp+32 476 63 94 86

Waar? Online, dus wherever you want!